Boswandeling-een voetmassage

Herfst, de ideale tijd voor een boswandeling! Mooie kleuren, fijne geuren en leuke ondergronden onder je voeten.

Maar wat nou als het plenst van de regen? Nou dan geef je je kind, of je kind aan jou!, een heerlijke voetmassage.

Ja daar mag je zelf gevonden materiaal voor gebruiken; denk aan dennenappels, eikels, beukennootjes, stukjes mos! Heerlijk om dat allemaal met je voeten te voelen. Doe het allemaal in een grote bak, of in verschillende bakken en ga er lekker met je voeten doorheen!

Gaat je dat toch echt even te ver, dan heb ik hier een heerlijke boswandeling-voetmassage voor je!

En waarom nou een voetmassage? Realiseer je je weleens wat je voeten de hele dag voor je doen? Ze dragen je, brengen je overal heen, best een zware taak! Dus ze verdienen wel wat extra aandacht! En een mooie bijkomstigheid, door je voeten te masseren kom je meer in je lijf, je zakt letterlijk in je lijf. En je bent in staat meer te aarden, steviger te staan. Door meer met je gevoel in je voeten te zijn, sta je steviger. Als je steviger staat, meer geaard, dan kun je ook meer aan, letterlijk en figuurlijk.

Maar genoeg gekletst; we gaan beginnen!

Laat je kind lekker zitten en neem zijn voeten op je schoot. Zorg dat het niet te koud is in huis en ook dat jouw handen wat opgewarmd zijn.

(alle beschreven handelingen doe je een paar keer en dan wissel je van voet. Is iets vervelend of kietelt het, kijk dan of je iets kan aanpassen en sla het anders over)

Begin rustig met de voeten in je handen te nemen en geef zachte druk vanaf de voetzool, niet bewegen, alleen vast houden, op verschillende plekken. Dit is de bosgrond waar je op staat.

Het eerste wat we tegenkomen zijn een paar eikenbomen staan en er liggen allemaal eikels op de grond. Duw met je duim op verschillende plekken op de voetzool, maar ook op de tenen. Je mag je duim ook een beetje draaien terwijl je drukt.

Als we verder lopen, lopen we op mos, heerlijk zacht onder je voeten. Geef met je duimmuis druk op verschillende plekken onder op de voet.

We komen steeds dieper in het bos, hier liggen allemaal beukennootjes. Ga met je vingers met typ bewegingen over de voetzool maar ook over de bovenzijde van de voet.

Helemaal diep in het bos staan allemaal dennenbomen met dennenappels. Rol met je vuist heen en weer over de voetzool; van hak naar teen.

Dan zie je opeens een grote rode paddenstoel staan, zo een met witte stippen. Eronder zit een kabouter, hij begint aan je tenen te trekken omdat je bijna op zijn huis stond. Trek zachtjes aan alle tenen.

Als we het bos weer uitlopen zien we hoe vies onze voeten zijn en we maken ze schoon. Wrijf van de hak naar de tenen, omvat de hele voet, zet wat stevige druk terwijl je dit doet.

Je voeten tintelen nog  lekker na, geniet daarvan en blijf  lekker zitten.

Wisselen jullie daarna om van rol?

hmmm…….:)