Gezins begeleiding bij ziekte

Een periode van (chronische) ziekte van een van je kinderen is een heftige periode. Jullie hele leven staat op zijn kop, net als het leven van je kind en zijn broers en zussen. Jullie worden geleefd, er is weinig tijd om stil te staan, jullie moeten door, op weg naar genezing of beterschap.

Tijdens of na deze periode van ziekenhuisbezoeken is het ontzettend belangrijk dat er genoeg aandacht is voor het gevoel, voor verbinding en rust.

Aandacht ook voor het lijf, niet alleen voor het zieke lijf. En aandacht voor elkaar.

Ik wil jullie weer laten voelen wat echt voelen is, voelen hoe iets fijn kan voelen, hoe rust en ontspanning voelt. Gewoon er weer zijn, in het moment, zonder geleefd te worden. Daarnaast zal er aandacht zijn voor het weer vertrouwen van het lijf, het stukje bij beetje weer gaan houden van je lijf. En ook omgaan met emoties is een aandachtspunt. Alles wat er nodig is om zo goed als het kan samen uit deze situatie te komen.

In 6 bijeenkomsten wil ik aandacht geven aan het lijf, aan het gevoel. Ik wil jullie laten ervaren dat ook in alle heftigheid er ruimte kan worden gemaakt voor ontspanning en ontlading, dat er ruimte is voor verbinding, verbinding met jezelf maar ook verbinding met elkaar.

4 van de bijeenkomsten zijn voor ouders en kind, 1 bijeenkomst zal alleen voor de ouders zijn en 1 bijeenkomst is er voor de brussen. Want ook de brussen hebben aandacht nodig!