Lente, tijd om te bloeien en te stralen!

In de lente komt de natuur tot bloei, vrij van concurrentie en vergelijkingen met andere planten en bloemen.

Tot bloei komen, je ziet het in de lente zo mooi in de natuur! De ene bloem is nog mooier dan de andere. De een nog groter dan de ander. Rustige kleuren, felle kleuren, alles is er. En alles mag er zijn. In de natuur is geen concurrentie!

A flower doesn’t think about competing with the flowers around itself.  It just blooms.

In de lente gaan wij als mensen ook opbloeien; vrolijke kleuren komen in huis, kleding wordt anders van kleur, we gaan meer naar buiten en lachen meer.

Maar kun jij net als in de natuur ook gewoon bloeien, zonder concurrentie, zonder te kijken naar een ander. Gewoon volledig jezelf zijn?

Ik zeg nu wel ‘gewoon’, maar volgens mij is dat helemaal niet zo gewoon. Het is hartstikke moeilijk. Van nature vergelijken wij onszelf met anderen, ons uiterlijk, ons leven, ons inkomen en ga zo maar door. Het gras bij de buren lijkt altijd groener.

Wil jij in deze lente ‘gewoon’ gaan bloeien, ‘gewoon’ je kleurrijke zelf zijn. Dat dat geldt voor iedereen! Groot, klein, dik, dun, vrolijk, ingetogen, druk, rustig kleurrijk of sober. Dat alles er is en alles er mag zijn.

Dat begint bij jezelf, dat je durft op te bloeien, dat je durft te gaan stralen, dat je durft te gaan zijn wie je bent. En dat je dat gaat laten zien aan de bloemen om je heen. Die allemaal op hun eigen manier bloeien.

Vertrouwen is het sleutelwoord!

En vertrouwen dat zit in je buik. Je kent het wel de kriebels of de kramp die je hebt als je iets spannends gaat doen of als je denkt dat je iets fout hebt gedaan. Maar ken je ook het gevoel van vertrouwen op die plek? Nee? Het is een gevoel van grootsheid, een gevoel van power, van kracht, een gevoel van een glimlach om je mond!

Neem eens iets in gedachten waarvan jij vindt dat je dat heel goed kan. En vergroot dat nog een beetje; je bent de beste van de hele wereld daarin!

Wat gebeurt er bij je mond? Komt er een glimlach? Wat gebeurt er met je borstkas? Gaat die een beetje omhoog, ga je rechterop zitten? En wat gebeurt er nu in je buik? Voel je het gevoel van vertrouwen? YES!

Weet dat dit gevoel er altijd zit en dat je het altijd op kunt roepen. Zelfs als je toch een beetje twijfelt.

Ga met dit gevoel tot bloei komen! Zonder vergelijking met andere bloemen!

JUST BLOOM!

Wil je nog verder met dit gevoel en nog meer opbloeien? Luister dan naar mijn podcast. Een meditatie voor bloei en kracht vanuit jezelf.