Levend verlies

Levend verlies, de voortdurende rouw bij chronische ziekte of een aandoening.

Op deze pagina lees je alles wat ik hieromtrent organiseer, voor zowel ouders als ook voor de broers en zussen!

Samen met Verena van der Laan organiseer ik thema-bijeenkomsten omtrent Levend verlies, de voortdurende rouw bij een (chronische) aandoening of beperking van je kind. Beiden zijn wij zowel professioneel als persoonlijk bekend met Levend Verlies en door onze krachten te bundelen kunnen wij meer informatie geven en een betere begeleiding aan zorgouders. Daarnaast willen we ons gaan richten op hulpverleners, zodat vanuit de medische wereld er ook meer begrip komt voor deze vorm van rouw.

Tijdens de thema avond gaat het om JOU als ouder van een kind met een ziekte of beperking.

Wij vertellen je meer over levend verlies, wat het is, hoe het zich kan uiten en over de verschillende manieren om hiermee om te gaan.
Daarnaast is het fijn om je verbonden te voelen en je verhaal te delen met andere ouders die ook te maken hebben met levend verlies.
Na de lezing is er ook nog de gelegenheid om na te praten over dit onderwerp.
Deze bijeenkomst is ook heel fijn voor vrienden, familie, hulpverleners, paramedici, leerkrachten en andere betrokkenen bij een gezin dat te maken heeft met levend verlies. Het zal meer begrip en inzicht geven!

We hebben nu 3 bijeenkomsten gepland:

  • zaterdag 15 februari 10.00-12.30 uur VOL
  • Woensdag 10 juni 19.00-21.30 uur
  • zaterdag 24 oktober 10.00-12.30 uur
Agenda:
inloop en koffie
wat brengt jou en ons hier
pauze
lezing ‘Wat is levend verlies’
napraten
afsluiting
Kosten 20 euro
Om je op te geven; zie inschrijfformulier onderaan deze pagina.
Verdiepingsbijeenkomsten
Ook zijn er verdiepingsbijeenkomsten. Om zo nog meer te verbinden, nog dieper op bepaalde onderwerpen in te kunnen gaan en jullie op die manier meer handvaten en tools geven voor in het dagelijks leven.

Deze vinden plaats in een vaste groep, die zo’n 4 keer per jaar samen komt. In onze zaterdag groep zijn er nog 2 plekjes, maar we kunnen altijd bij meer interesse een tweede groep starten.

Opgeven kan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.
BRUSSENmiddag
Brus, de verzamelnaam voor alle kinderen met een broer of zus met een beperking of aandoening. Er komt steeds meer aandacht voor deze groep en terecht!
Uit recent onderzoek is gebleken dat deze kinderen behoefte hebben aan een vertrouwenspersoon, lotgenoten contact, ontspanning en afleiding. Én dit wil allemaal gaan bieden in een brussenmiddag! Een middag waarin we kletsen, verbinden, maar vooral ontspannen en creatief bezig zijn.
De eerste middag vindt plaats op donderdag 27 februari (in de vakantie van midden en zuid) en is voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.
We starten om 13.00 uur en zijn om 16.00 uur weer klaar. Kosten zijn 30 euro.
Wil je je zoon of dochter opgeven? Dat kan via onderstaand formulier.

Inschrijven voor de thema bijeenkomst Levend verlies

 

Even checken dat je geen robot bent 😉

Ik heb interesse in de verdiepingsbijeenkomsten

 

Even checken dat je geen robot bent 😉

Ik geef mijn zoon/dochter op voor de brussenmiddag

 

Even checken dat je geen robot bent