De tijd stond stil, in een rollercoaster.

Opeens stond de tijd stil.

En tegelijk stapten we in een rollercoaster.

Vandaag precies 4 weken geleden stond de tijd stil toen we te horen kregen dat Cas, onze oudste van 11 jaar, een cyste in zijn hoofd heeft. Hij kampt al een tijd met hoofdpijn klachten. Deze worden veroorzaakt doordat de cyste de vochtafvoer blokkeert en er dus een zeer hoge hersendruk is ontstaan.

De tijd stond in 1 klap stil, niets anders is meer belangrijk.

Maar direct stapten we ook in de rollercoaster. Van onderzoek naar onderzoek, van gesprek naar gesprek, ander ziekenhuis, nog meer onderzoeken en gesprekken…

Al snel hoorden we dat hij snel geopereerd moest worden, maar dat er een lange wachttijd was. Ze gingen proberen hem er tussen te krijgen. Dat lukte, maar uiteindelijk werd de operatie tot 2 keer toe uitgesteld.

Een rollercoaster.

Thuis ging het ook steeds slechter. Van niet meer naar school kunnen naar ook thuis niet meer aan school kunnen werken, van nog aan tafel kunnen eten naar alleen maar kunnen liggen, van 3 paracetamol per dag naar 12 pijnstillers op een dag.

Wat voelden wij ons machteloos. Maar ook boos, verdrietig, bezorgd. Dan weer hoopvol en dan weer de wanhoop nabij.

Een rollercoaster.

Afgelopen maandag was het dan eindelijk zover, de operatie. Spanning en opluchting.

Het wachten duurde lang, maar toen we hoorden dat de operatie boven verwachting goed was gegaan was de opluchting nog groter.

Er was onduidelijkheid over de IC. Uiteindelijk moest Cas toch naar de IC ivm mogelijke schade aan de hypofyse (een zeer belangrijk onderdeel in je hersenen)

Pfff daar kwam weer de spanning.

Een rollercoaster.

Cas zou pijnvrij uit de operatie komen, dit was helaas niet het geval. Zelfs de meest sterke pijnstillers hielpen niet, ze kregen het niet onder controle. Nog meer spanning en ook weer machteloosheid.

Dinsdag werd de pijn alleen maar erger…

Maar hij mocht wel terug naar de afdeling, weer wat opluchting.

Een rollercoaster.

De pijn werd erger en hij ging ook overgeven.

Een scan laat op de avond volgde.

Ze zagen een bloeding. Paniek bij iedereen!

Hij werd meteen geopereerd en de bloeding is gestopt. Weer terug naar de IC.

Een rollercoaster.

Vandaag is het precies 4 weken na die dag dat de tijd stil stond. Na die dag is ons leven geen moment stil meer geweest, het vloog juist alle kanten op.

Vandaag 4 weken na het nieuws ligt Cas weer op de afdeling en heeft hij geen hoofdpijn meer. Krijgt hij weer praatjes en zien we onze oude vertrouwde Cas weer terug.

Vandaag is het begin van zijn herstel en zullen wij de tijd weer even stil laten staan, maar deze keer op een fijne manier.

Tijd voor rust, tijd voor stilstaan bij alles wat gebeurd is, tijd om uit te kijken naar wat komen gaat.

We zaten in een rollercoaster. Maar nu gaan we de tijd even stil laten staan.