Individuele begeleiding

Spelen er bij jullie dingen thuis? Zit je zoon of dochter niet lekker in zijn/haar vel? Wellicht kan ik jullie daarbij helpen!

Voordat we starten maak ik graag eerst kennis met jullie in een (gratis) intake gesprek. Zo kan ik jullie alvast leren kennen, en jullie mij. Ik vind vertrouwen en veiligheid het allerbelangrijkste, vandaar dat ik eerst een keer wil af spreken om dit te waarborgen. Als ook om te kijken of er een klik is, want ook dat is ontzettend belangrijk! Na deze intake stel ik een aantal doelen op waar we aan gaan werken.

Met welke vragen kun je bij mij terecht:

  • Driftbuien/boosheid
  • Spanningsklachten
  • Angst of paniekaanvallen
  • Niet lekker in vel
  • Buikpijn/hoofdpijn (spanning gerelateerd)
  • Hyperventilatie
  • Slaapproblemen
  • Concentrerenproblemen
  • Poep en plas problemen

Gun je jouw kind:
– Dat het beter in zijn vel en lijf komt
– meer grip heeft op zijn emoties
– meer in contact met zijn gevoel
– dat het zijn eigen grenzen kent en die van andere herkent
– meer rust

Gun je jezelf:
– Meer rust in het ouderschap
– Meer rust in jezelf
– Een beter verbinding  je kind
– Dat je handvaten hebt om je kind beter te helpen
– Dat je de grenzen van je kind herkent

De sessie duren een uur per keer en zijn soms met ouder en soms zonder, dit doen we altijd in overleg.

De sessies zijn speels en op het kind ingericht, dit kan zijn door aan tafel te werken, of op de grond, in beweging of juist in rust. En natuurlijk is er ook een moment op de massagetafel, maar ook hierin laat ik de grenzen en wensen van het kind voorop staan.

Wil je een keer kennismaken om te kijken of ik iets voor jullie kan betekenen? Mail of bel me dan voor een intake!

info@hapto-en-meer.nl

06-36181261

Recensies:

Wat een fijn mens is Alma! Onze dochter van 8 jaar die in zichzelf opgesloten zat met al haar gevoelens is in de 5 sessies die hebben plaatsgevonden veranderd van een vlinder in een cocon naar een vlinder die haar vleugels aan het uitspreiden is gegaan. Op een hele open, zachte en tevens humorvolle manier wist zij onze dochter veiligheid te geven waardoor zij zich durfde open te stellen. Ze wilde eigenlijk dat het nog niet zo goed ging want dan kon ze nog langer bij Alma blijven komen. Gelukkig zijn er ook pyamadagen waar zij zeker naar wil toe gaan. Alma ontzettend bedankt en hou deze manier van werken vast! Karin, moeder van Lisanne

Alma is superleuk met kinderen en wist al snel de juiste snaar te raken bij mijn zoon van 9. Door haar manier van doen in combinatie met de juiste oefeningen zit hij beter in z’n vel en kan hij zich nu veel beter uitspreken over zijn gevoel. Hierdoor begrijpen wij hem beter en is er veel meer rust in huis gekomen. Suzanne, moeder van Bram 

De sessies bij Alma zijn erg fijn. We hebben er heel veel aan gehad voor ons als ouders, maar ook zeker voor Gijs.
Voor Gijs zelf een goede leer hoe hij zijn emoties /gevoelens moet plaatsen en hoe hij er mee om moet gaan.
Voor ons als ouders goede handvaten gekregen en ook het verplaatsen in je kind waarom hij zich zo voelt en hoe je hem beter dingen uit kunt leggen.
En dus soms niet oplossen maar er op een andere manier naar kijken.
Gijs vond het altijd heel erg fijn om bij Alma te zijn, in veel rust werd er naar hem geluisterd een oplossing gezocht. Hoe hij beter zijn gevoelens kon plaatsen.
Hoe hij beter zich zelf kon beschermen tegen teveel prikkels van buiten af .
Vooral hoe hij moest omgaan als er te veel prikkels al in zijn hoofd/lichaam zaten en hoe hij die prikkels rustiger kon krijgen om geen woede/frustratie aanval te hebben.
Daardoor voor ons als ouder dus handvaten om Gijs beter te leren om te gaan met prikkels.
En ook vooral het zien wanneer je kind te veel prikkels krijgt.
Als ouders kijken wij nu ook heel erg naar lichaamstaal bij Gijs en kunnen hem als snel zeggen dat hij een stapje terug moet doen of de dingen toepassen die Alma ons geleerd heeft. Bianca, moeder Gijs