Over mij, contact en informatie

Ik ben Alma, moeder van 2 pracht kids! Ik ben 16 jaar werkzaam geweest als (kinder)fysiotherapeut en daarbinnen heb ik me gespecialiseerd in haptonomie, eerst alleen voor volwassen en later ook specifiek voor kinderen.

Daarnaast heb ik me de afgelopen jaren verdiept in coaching, in het bijzonder in coaching bij verlies van gezondheid (Levend verlies) En ben ik breed geïnteresseerd in alles wat met voelen en zelfbewustzijn te maken heeft, zoals mindfulness, maar ook ontspanning, voeding, meditatie, visualisatie en spiritualiteit.

Wat mijn interesse in haptonomie en alles wat met voelen te maken heeft ooit heeft aangewakkerd weet ik niet precies, maar ik weet dat ik als kind me al kon verbazen over hoe weinig rekening er gehouden werd met hoe iemand zich voelde, dat iedereen vaak dingen moest doen die hij of zij helemaal niet wilde, maar omdat het zo hoorde. Als klein kind leren we vaak al niet naar ons gevoel te luisteren. En hier ligt nu mijn missie! Volwassenen en kinderen weer leren naar hun gevoel te luisteren. In het bijzonder gezinnen met kinderen die ziek zijn (geweest) of een beperking of aandoening hebben. Door de omstandigheden zijn zij en de rest van hun gezin vaak ver weg van hun gevoel en ik breng ze graag terug!

Wat ik doe?

Ik begeleid kinderen en ouders, individueel, samen of in een groep, op haptonomische basis. Haptonomie gaat over voelen, over verbinding maken, over grenzen aangeven, over lekker in je vel zitten, omgaan met emoties en nog zoveel meer. Haptonomische begeleiding bestaat uit verschillende oefeningen, door middel van aanraking, maar ook met ballen, wiebelkussens, alles wat maar kan helpen om weer contact te maken met je lijf. Ik pas de sessie helemaal aan aan wat er op dat moment speelt en waar op dat moment aandacht voor moet zijn. Daarnaast maak ik veel gebruik van verschillende ontspanningstechnieken, mediatie en visualisatie oefeningen.

Ook heb ik een eigen kaartendek ontwikkeld, voor iedereen die thuis aan de slag wil met rust&verbinding. (Kaartendek Voelen&Meer)

Wanneer kun je bij me terecht?

je kunt bij mij terecht met veel verschillende vragen; voor jezelf en voor je kind.                     Enkele voorbeelden:

  • spanningsklachten als buik- en hoofdpijn
  • woede of paniek aanvallen
  • niet lekker in je vel zitten
  • hyperventilatie
  • poep- en plas problemen
  • moeders die alle ballen hoog moeten houden en de balans kwijt zijn
  • kinderen die teveel in hun hoofd zitten
  • gezinnen die te maken hebben met een ziekte/beperking van een kind (Levend Verlies)

Twijfel je of ik ook iets voor jou kan doen, vraag het me, met haptonomie kun je meer dan je zou denken!