Professionals, leerkrachten en hulpverleners

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat (te) veel kinderen te maken hebben met overspanning/burn out klachten. Een van de redenen is dat er steeds meer gevraagd wordt van de kinderen. Hier kunnen we helaas niets aan doen, echter kunnen we hen wel leren om hier anders/beter mee om te gaan. En daar wil ik bij helpen!

Door individuele begeleiding, groepslessen maar zeker ook door lessen op school op school aan te bieden. Door het onderdeel te maken van het onderwijs zullen we veel meer kinderen kunnen bereiken en helpen. En zal het het klimaat in de klas ook ten goede komen!

Maar laten we de leerkrachten ook niet vergeten, daarvan wordt ook steeds meer verwacht. En daarbij worden ze ook nog geacht het goede voorbeeld te geven over hoe zij met die druk omgaan, aan de kinderen in hun klas.

Daarom geef ik ook cursussen en workshops voor leerkrachten, zodat zij in verbinding met zichzelf en met de kinderen voor de klas kunnen staan, wat iedereen ten goede komt!

Mijn aanbod op scholen is zeer divers en aan te passen ieders wensen. Graag ga ik hier over met jullie in gesprek zodat we samen kunnen bekijken wat er nodig en mogelijk is.

Zo heb ik bijvoorbeeld het pakket ‘Uit je hoofd, naar je lijf’, maar is het ook mogelijk om structurele lessen te geven het hele jaar door aan een of meerdere klassen en leerkrachten. Voor de leerkrachten bied ik ook een workshop aan; ontspannen in en voor de klas.  

Reacties van leerkrachten die een workshop of training bij mij gevolgd hebben:

Het is belangrijk en fijn om ontspannen voor je klas te staan! Onder de bezielende begeleiding van Alma krijg je handvatten en tips om dit te bewerkstelligen. Een echte aanrader! M.J.K. leerkracht VSO

Bij Alma heb ik de workshop ontspannen in en voor de klas gevolgd. Met een groep collega’s was er een ochtend waarin we spelenderwijs ontdekten waar onze grenzen liggen, wat goed voelt in contact met de ander. Waardevolle tips! Een ervan pas ik dagelijks toe: goed gaan zitten op de stoel. Heel simpel en doeltreffend.
Prima cursus en Alma is een enthousiaste cursusleidster. M.V. leerkracht VSO

Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem contact met je op!

Wat leuk dat je geinteresseerd bent. Vul onderstaande gegevens in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

 

Even checken of je geen robot bent 😉