Als ik druk ben ga ik vliegen

Als ik druk ben, ga ik vliegen.

 

Ja echt, als ik druk ben ga ik vliegen. En dan niet in de zin van; ik vlieg door mijn taken heen. Nee in dit geval heeft vliegen voor mij een negatieve lading.

Want als ik vlieg dan zit ik hoog, hoog in mijn energie. En ook dat is niet zo positief als het misschien lijkt. Hoog in je energie, dat klinkt alsof je lekker veel energie hebt, maar niets is minder waar. Als je hoog in je energie zit, dan wordt er bedoeld dat je energie omhoog gericht is, zo hoog dat het zelfs buiten/boven je lijf is.

Wat er dan bij mij gebeurt is dat mijn hoofd nog voller wordt, dat ik nog minder goed alles kan overzien, moeite heb met hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden en dus geen prioriteiten meer kan stellen. En ik ben moe, ontzettend moe.

Ik zit niet alleen hoog in mijn energie, ik zit ook hoog in mijn lijf. Niet meer in mijn basis. Ik leef vanuit mijn hoofd en heb geen contact meer met mijn gevoel en mijn lijf.

Zoals je leest en wellicht al begrijpt, ik ben mijn aarding kwijt, mijn gronden.

 

Wellicht herken je het. Dat je moe bent, dat je dingen niet meer overziet, dat je hoofd overloopt.

 

Ik wil je graag een paar tips geven die mij erg helpen als ik te hoog zit!

AARDEN

Deze tip is de allerbelangrijkste! Je energie moet weer naar beneden gericht worden. Maar aarding/gronding is ook zo belangrijk om alle prikkels kwijt te raken. Als je niet geaard bent blijven alle prikkels en indrukken die je de hele dag opdoet in je systeem hangen. Wat je niet helpt als je al zo vol zit. Dus sta met je voeten stevig op de grond, masseer je voeten, stel wortels voor uit je voeten en zelfs uit je stuitje, zoek de natuur op etc.

ADEM

Je ademhaling kan je helpen je energie weer naar beneden te krijgen, om weer contact te maken met je lijf en om rust te vinden! Adem eens een paar keer rustig in en uit, heel bewust. Meer is er soms niet nodig.

NEEM RUST

Dit is een tip die volledig indruist tegen je gevoel, dat weet ik. Maar toch zal het je helpen. Door even rust te pakken, afstand te nemen kun je weer terug komen in je eigen lijf. Als je weer in je lijf zit dan zit je niet meer in je hoofd! Na het nemen van deze rust zul je beter in staat zijn om weer alles te overzien en juiste keuzes te maken, waardoor je uiteindelijk sneller door je to do lijst heen zal zijn.

GEBRUIK EEN EDELSTEEN

Edelstenen kunnen je helpen om beter in je energie en in je lijf te komen. Zelf gebruik is dan vaak de tijgeroog, omdat die je oa helpt met aarden. Weet je niet welke steen jou kan helpen, als je naar een edelsteen winkel gaat dan zijn de medewerkers daar altijd bereid je te helpen bij het vinden van de juiste steen.

ONDERSTE CHAKRA’S

Bij het te hoog zitten, zit er vaak een disbalans in je chakra’s. Wil je hier meer balans in, dan zijn daarvoor verschillende oefeningen, maar ik zal me nu beperken tot de onderste twee, welke je helpen om beter te aarden en in je lijf te zijn. De onderste twee chakra’s hebben de kleuren oranje en rood. Stel je deze kleuren voor, zie ze om je heen, of zie ze in je buik. Laat deze kleuren je lijf omhullen en helemaal kleuren. Voel wat deze kleuren met je doen.

DOUCHEN

Douchen is eigenlijk een combinatie van de eerste twee tips. Het helpt je aarden, het geeft je rust én het helpt je weer contact te maken met je lijf. Zeep jezelf eens lekker in, droog je rustig en bewust af, neem de tijd om een bodylotion in te smeren.

ZENLES

In mijn zenlessen gaan we aan de slag met veel van bovenstaande tips: aarden, ademhaling, rust, contact maken met je lijf. En het fijne is, je hoeft het dan niet alleen te doen, ik begeleid je er volledig in! Benieuwd wanneer er weer ZEN-lessen zijn? Klik hier voor meer informatie over de lessen.