Ontstress&Meer

Stress

Iedereen kent het wel; stress.

Stress is dan ook heel normaal en in principe niet erg om te hebben, mits het niet te lang duurt. Stress komt al voor vanaf oudsher. Als er een leeuw achter je aan zat, dan voelde je stress. Maar dit hielp je ook om harder te rennen, adequater te reageren, alert te zijn. Nu werkt dat nog steeds zo. Stress helpt je beter te concentreren, sneller te schakelen, alert te zijn. Echter het verschil met vroeger; als je de leeuw afgeschut had ging je even tegen een boom aanliggen om uit te hijgen en te herstellen. Tegenwoordig staat de volgende stress prikkel alweer voor de deur, dus tijd om te herstellen is er niet. Een stress prikkel heeft invloed op je autonome zenuwstelsel (een onderdeel van je zenuwstelsel) en dan om precies te zijn op het sympatische deel hiervan. Dit deel staat voor vechten en vluchten. Het zorgt voor een snellere ademhaling, een hogere hartslag en gespannen spieren, allemaal met als doel te vechten of te vluchten. Het andere deel van het autonome zenuwstelsel is het parasympatische deel en dit staat voor rusten en herstel. Als het om overleven gaat, zoals bij de leeuw, blijven alleen de hoognodige lichaamsfuncties werken. Dus zet je lichaam je immuunsysteem op een laag pitje, net als je spijsvertering en het herstel van organen en weefsels. Dit gebeurt ook bij een niet-levensbedreigende stress prikkel!

Af en toe stress voelen is dus geen ramp, ons lichaam kan dat aan door al die ingenieuze systemen! Chronische stress daarentegen… Als je dus niet de kans hebt om even tegen die boom aan te liggen om bij te komen…. Je lijf mist dan de rust/herstel actie van het parasympatische deel van je zenuwstelsel. Daarin krijgt je lijf en je geest de hoognodige rust, eten en drinken worden goed verteerd, weefsels als spieren worden hersteld en je hele lichaam kan zich herstellen.

Lichamelijke signalen van stress zijn oa: • Maagpijn/misselijkheid • Hoofdpijn • Gespannen spieren • Steeds/vaak ziek/verkouden zijn • Nerveus gevoel • Vermoeidheid • Geen geduld hebben • Gejaagd gevoel • Niets gedaan krijgen • Geen plezier beleven

In sommige gevallen van stress is er helaas niets te doen aan de prikkel die de stress veroorzaakt, zoals oa bij zorgouders. Daarom mijn nieuwe aanbod: Ik bied jou de fase van rust&herstel! In een anderhalf uur tijd help ik jouw parasympatisch zenuwstelsel een handje en brengen we je sympatische deel tot rust. We gaan niet alleen lichamelijk aan de slag ook je hoofd zal tot rust komen en zelfs energetisch zal ik je weer in balans brengen. Zodat je er daarna weer even tegen kan! Ik zet hiervoor een aantal ontstressende middelen is zoals ontspannende en aardende magnesium tijdens een heerlijke massage, stoel yoga, meditatie en een energetische reiniging. Dit alles stap voor stap zodat je lijf langzaam toewerkt naar de volledige ontspanning.

Reactie van een zorgmoeder op de sessie: “Ik vond het heel fijn. Ik kwam echt heel druk binnen en mijn hoofd zat vol. Jij kreeg me rustig met het korte gesprekje aan de hand van de kaart en vervolgens een paar korte oefeningen. Dat deed al zoveel!! De massage zelf was ook heel prettig. Mijn hoofdpijn vloeide weg en ontspanning kwam terug. Ik kwam thuis met een ontspannen gevoel, hoewel er meteen veel op me af kwam, maar de rust bleef in mijn lijf en hoofd. Echt een aanrader!!!”

Deze complete ontspannende sessie duurt ongeveer anderhalf uur en kost 90 euro. Een afspraak maken kan heel makkelijk via mail (info@hapto-en-meer.nl) of een app of belletje naar 06-36181261

Gun je lijf en hoofd de rust die het zo nodig heeft om te herstellen!